Thursday, July 2, 2009

Dulu ERA, Kini KERIS..

Salam'alaik..

Macam serabut lak ada dua gambar kat kiri dan kanan ni.. sape2 yang nak tengok bleh klik ke blog http://keris-o9.blogspot.com. Sebagai salah satu cara untuk kita berdakwah dalam situasi mad'u yang pelbagai, penghasilan video amat digalakkan. Penaip lebih sukakan video yang dibikin oleh kita sendiri.. Zaman matrik dulu, geng2 pusat islam sangat rajin melakukan 'shooting' untuk dimuatkan ke dalam video gimik perasmian majlis.. Jalan ceritanya boleh direka mengikut kreativiti kita sendiri, bukan hanya tertakluk pada gambar-gambar 2D dan 3D semata2.. Ditambah lagi dengan software2 khas yang disediakan untuk menyediakan video2 tersebut.. Hmm.. Kami punya perancangan untuk KERIS kali ini.. So, siapa yang berminat untuk menjayakan siri2 video 'shooting', sila hubungi penaip. ( untuk jadi pelakon, ada videocamera sendiri, software yang seswai, sangat2 dialu2kan) Stakat ini dulu.. Jumpa lagi.. Sebelum tu, hayati video dibawah.. Penaip sukakan pelakon kanak2 dan juga ending dia.. ( walaupun penaip tak bersetuju dengan jalan ceritanya..)


P/s : Fenomena video mula melanda..

4 comments:

Maimi Mat Khairi said...

Assalamualaikum bel.. kalu mata myme nie still nampak dan tk salah pandang... org dalam itu adalah IWANNNNNNNNNNNNNNNNN... kan??? hahaha aduyai sejak bile la jdaik penyanyi nsyid nie.. yoyo jah.. suke giler lagu tue.. lagu yg bel bagik.. terima kash bel.. syg kamu..


Khas buatmu sahabatku sayang..

Ketika diri mencari sinar
Secebis cahaya menerangi laluan
Ada kalanya langkahku tersasar
Tersungkur di lembah kegelapan

Bagaikan terdengar bisikan rindu
Mengalun kalimah menyapa keinsafan
Kehadiranmu menyentuh kalbu
Menyalakan obor pengharapan

Tika ku kealpaan
Kau bisikkan bicara keinsafan
Kau beri kekuatan, tika aku
Diuji dengan dugaan
Saat ku kehilangan keyakinan
Kau nyalakan harapan
Saat ku meragukan keampunan Tuhan
Kau katakan rahmat-Nya mengatasi segala

Menitis airmataku keharuan
Kepada sebuah pertemuan
Kehadiranmu mendamaikan
Hati yang dahulu keresahan

Cinta yang semakin kesamaran
Kau gilap cahaya kebahagiaan
Tulus keikhlasan menjadi ikatan
Dengan restu kasih-Mu, oh Tuhan

Titisan air mata menyubur cinta
Dan rindu pun berbunga
Mekar tidak pernah layu
Damainya hati
Yang dulu resah keliru
Cintaku takkan pudar diuji dugaan
Mengharum dalam harapan
Moga kan kesampaian kepada Tuhan
Lantaran diri hamba kerdil dan hina

Syukur sungguh di hati ini
Dikurniakan teman sejati
Menunjuk jalan dekati-Nya
Tika diri dalam kebuntuan

Betapa aku menghargai
Kejujuran yang kau beri
Mengajarku mengenal erti
Cinta hakiki yang abadi

Tiada yang menjadi impian
Selain rahmat kasih-Mu Tuhan
Yang terbias pada ketulusan
Sekeping hati seorang insan
Bernama teman

Zinnirah said...

wsalam..

yes, absolutely rite.. it was him.. bel pun xcaye.. haha.. kalo myme nak tau, dia ada group nasyid kat oversea.. siap masuk bertanding lawan inter universiti lagi.. nama kumpulan dia anduril.. of university warwick.. kat you tube ada video dorg lwn nasyid..siapa sangka pengerusi SPR kita jadi penyanyi nasyid.. he.. bel igt lagi, dlm kelas, cikgu Zuhana puji suara dia masa dia baca peraturan2 piliharaya kat dewan dulu...

Maimi Mat Khairi said...

bel.. wow.. hebatnye die.. wowowowow...
bgusla cmtue.. myme lagi la tk sangka tyme bel gtaw tue... tgk video tue lagila.. die kt oversea ek?? bel contact ngan die ke?? bel taw ketupat cinta akan keluar musim ke 2 kt paper?? tpi faisal tk gtaw lagi paper mane bel..
hihihi.. myme dh ade buku bru die tue..maaf dari sorga ngan rahsia ummi.. kalu bel nk baca gtaw myme ye.. myme antrkan nnti.. insyALLAH

Zinnirah said...

hehe.. x contact pun.. ni pun kebetulan terjumpa kat blog kawan bel.. tkejut gila2 ari2.. mana ingat kt kite lagi kan?? waa.. nak baca.. kayh.. nnt bel msg myme e.. skang quite busy..